CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan TBMM Genel Kurulu'nun Toplanamamasına İlişkin Açıklama

01.08.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"Parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak olan bütün negatif olayların sorumlusu da onlardır"

CHP'nin, sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşme çağrısı üzerine olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulu, yeter sayı bulunamadığı için toplanamadı.

TBMM Genel Kurulu'na gelerek yoklamaya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul'un toplanamamasına ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Sağlıkta şiddet Türkiye’nin temel sorunlarından birisidir. Bu sorunu çözecek olan organ Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. TBMM’yi bu acı olayları engellemek açısından, önlemek açısından göreve davet ettik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, İYİ Parti olarak, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık. Ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak olan bütün negatif olayların sorumlusu da onlardır."